Nokeredorpstraat 49 • 9771 Nokere • 09 336 11 95

Kookworkshops

Door Kristof Maes • kipura.shiatsu@gmail.com • 0477 49 13 85

Sporthuis Nokere organiseert in samenwerking met Kristof Maes 5 workshops op donderdag rond het thema 'koken met volwaardige voeding'. Deze workshops vormen één geheel maar kunnen tevens afzonderlijk gevolgd worden. 35 euro per workshop of 150 euro voor 5 workshops. Inschrijven via mail of gsm.

Lezing ‘de 5 transformaties’ 27/4/17, 19u-21.30u

De 5 transformaties, soms ook de vijf elementen genoemd, vinden hun oorsprong in de Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCM). Het is een oude Chinese manier om vanuit een energetische visie naar de natuurwetten of natuurlijke wetmatigheden te kijken. Vanuit een oneindige energie zijn twee polaire krachten yin/yang te onderscheiden. Dit yin/yang dynamisme wordt verder verfijnd tot de 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. In het Chinees heten ze ook de "vijf fasen van verandering", waarmee de essentie exact wordt weergegeven.

Kookworkshop: ‘Granen’ 11/5/17, 19u-21.30u

Granen zijn de basis van iedere maaltijd. Energetisch benaderen granen de juiste balans tussen yin/yang. Granen leveren ons ook de nodige energie voor lichaam en geest. In deze workshop komen de verschillende bronnen van koolhydraten aanbod en maken we enkele gerechten die voedzaam zijn.

Kookworkshop: ‘vleesvervangers’ 18/5/17, 19u – 21.30u

De term ‘vleesvervanger’ is eigenlijk niet correct want preciezer zou zijn ‘plantaardige eiwitten’. Eiwitten hebben we nodig als bouwstoffen voor onze weefsels en deze hebben zowel een dierlijke als een plantaardige oorsprong. In deze kookworkshop leren we de plantaardige eiwitten kennen en hoe je ze kan verwerken tot een gerecht. Tevens wordt er uitgelegd wat het verschil is omtrent plantaardige eiwitten en dierlijke eiwitten.

Kookworkshop: ‘ontbijt’ 1/6/17, 19u – 21.30u

Ontbijten zonder brood, koeken en gesuikerde producten is niet evident. Een gezond en evenwichtig ontbijt is nochtans belangrijk om de dag te starten. In deze workshop leer je alternatieven kennen als ontbijt en maken we enkele eenvoudige gerechten om de dag mee te starten.

Kookworkshop: ‘desserts’ 8/6/17, 19u-21.30u

Eten blijft genieten en dan komen desserts natuurlijk als afsluiter van een maaltijd aanbod. Desserts bevatten meestal toegevoegde suiker en zuivel maar het kan ook met gezonde en voedzame producten. In deze workshop maken we enkele gerechten klaar die lekker en zoet zijn zonder toegevoegde suikers en zuivel. Ze bieden een goed alternatief als gezond dessert.